Helmikuun ensi-illat

Helmikuun ensi-illoissa on valinnanvaraa: luvassa seikkailua, jännitystä, romantiikkaa ja koko perheen seikkailua. Myös muita elokuvia nähtävissä Finnkinossa, Kino Dianassa ja Kino Piispanristissä.

Keskiviikko 6.2.

Tänään ensi-illassa Ek Ladki Ko Dekha Toh Aisa Laga (käännös: "Mitä tunsin, kun näin tuon tytön "). Uusimmassa Bollywood-elokuvassa luvassa rakkaustarinan lisäksi komediaa, tanssia ja musiikkia.

Perjantai 8.2.

Ensi-iltansa saa odotettu koko perheen seikkailuelokuva LEGO® ELOKUVA 2. Elokuva on jatkoa suositulle LEGO -elokuvalle, joka julkaistiin vuonna 2014. Rohkeat Palikkalan sankarit taistelevat ulkoavaruuden tunkeutujia vastaan ja yrittävät palauttaa rauhan LEGO universumiin.

Draamaelokuva If Beale Street Could Talk nähdään myös perjantaina. Jenkinsin edellinen elokuva MOONLIGHT voitti mm. parhaan elokuvan Oscar-palkinnon. If Beale Street Could  on liikuttava rakkaustarina, joka perustuu James Brownin kirjoittamaan romaaniin. Rakkaustarina sijoittuu 1970-luvun Harlemiin.

Arthur Franckin ohjaama dokumenttielokuva, joka kertoo Suomen tunnetuimmasta hypnotisoijasta Olliwer Hawkista, oikealta nimeltään Olavi Hakasalosta. Olavi tuli tunnetuksi Suomessa 1960-luvulla lavahypnoosinäytöksistään. Näytöksien lisäksi Hakasalo vastaanotti mielenterveysongelmista kärsiviä asiakkaita.  Hakasalo eli värikkään elämän aikansa superjulkkiksena.

Keskiviikko 13.2.

Ensi-illassa nähdään Oscar ehdokas Free Solo. Jimmy Chinin ja Elizabeth Chai Vasarhelyin ohjaama dokumenttielokuva kertoo vapaa kiipeilijä Alex Honnoldista. Alex valmistautuu toteuttamaan unelmansa, kiipeämään ilman köyttä maailman suurimmalle graniitti monoliitille El Capitalille. El Capital on huikeat 2307 metriä korkea ja sijaitsee Yosemiten kansallispuistossa.

Torstai 14.2.

Ensi-iltansa saa Robert Rodriguezin ohjaama tieteiselokuva Alita: Battle Angel.  Seikkailuelokuva on tarina nuoresta kyborgista, joka selvittää totuutta siitä, kuka hän on ja miten hänen taistelunsa voi muuttaa maailmaa.

Perjantai 15.2.

Ensi-illassa liikuttava draama Beautiful Boy, joka kertoo perheen taistelusta huumeaddiktioita vastaan. Elokuva on sydäntäsärkevä ja inspiroiva tarina selviytymisestä, retkahduksista ja rikotuista lupauksista taistelussa addiktiota vastaan.

Luvassa myös koko perheen seikkailu Risto Räppääjä ja pullistelija. Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lomailevat Voimakallion mökkikylässä, jossa he ajautuvat hulvattomiin seikkailuihin. Elokuvasta voit tunnistaa myös Turun seudulta tuttuja maisema.

Perjantai 22.2.

Ensi-illassa nähdään Christopher Landonin ohjaama kauhuelokuva Happy Death Day 2U. Treelle (Jessica Rothe) selkenee, kuoleminen uudestaan ja uudestaan tuntui helpommalta tulevien vaarojen ja kauhujen rinnalla.

Draamaelokuva Burning saa myös ensi-iltansa. Jong-su (Ah-in Yoo) on maalaistalon poika, joka haaveilee kirjailijan urasta. Jong-sun elämä mutkistuu entisestään ihastumisen myötä.

Jännittävä rikostrilleri Destroyer myös katsottavissa perjantaista lähtien. LAPD:n etsivä Erin Bell (Nicole Kidman) saa kirjeen, joka ajaa hänet vaaralliselle matkalle. Erinin tavoitteena on löytää entinen jengipomo Silas (Toby Kebbell), mutta menneisyys ei jätä häntä rauhaan.

Perhe-elokuva Lasse vs Lasse saapuu myös elokuvateattereihin. Elokuva kertoo 4-luokkalaisesta Lassesta, jonka elämä mullistuu kun luokalle tulee uusi poika, joka on nimeltään myös Lasse.

 

Kuva: © 2018 Twentieth Century Fox FIlm Corp. 

Alita_Battleangel_