Blogit

Arvostelussa: Saamelaisveri (Sameblod)

Nuori Elle Marja (Lene Cecilia Sparrok) käy pikkusiskonsa kanssa saamelaista koulua ja on tulevaisuudessa ryhtymässä poronhoitajaksi. Saamelaiskoulussa hän joutuu rotusyrjinnän kohteeksi saamelaisuutensa vuoksi, vaikka onkin teräväpäinen ja osaa ruotsia erinomaisesti – ja uskaltaa unelmoida muustakin kuin poronhoidosta.

Arvostelussa: Dunkirk / SF Film Finland

Christopher Nolanin kymmenennessä ohjaustyössä Dunkirk kuvastetaan Dunkerquen evakuointia Ranskan pohjoisrannikolla toisen maailmansodan alussa. Dunkerquen rannalta evakuoitiin touko-kesäkuun taitteessa vuonna 1940 vajaa 400 000 brittisotilasta, ja sen tapahtumat vaikuttivat koko loppusodan kulkuun. Mikäli britit olisivat tuolloin antautuneet saksalaisille, natsit olisivat hyvin mahdollisesti päässeet levittäytymään Euroopassa vielä laajemmin. 

Arvostelussa: Sota apinoiden planeetasta 3D / Nordisk Film

Arvostelussa: Sota apinoiden planeetasta 3D / Nordisk Film

Tiivistunnelmallisella musiikilla ja metsämaisemalla alkava Matt Reevesin ohjaama jyrisevä 3D kokemus Sota apinoiden planeetasta jatkaa kaksi vuotta eteenpäin siitä mihin vuoden 2014 Apinoiden planeetan vallankumous meidät jätti. Älyllisesti kehittyneet apinat ja heidän johtajansa Caesar (Andy Serkis) ovat siitä lähtien olleet kiinni sodassa ihmisiä vastaan.

Arvostelussa: Deepwater Horizon

Öljynporauslautta Deepwater Horizon koki 20.4.2010 hallitsemattoman öljynvuodon, joka johti räjähdyksiin ja tappoi 11 miehistön jäsentä. 210 miljoonaa gallonaa öljyä vuosi Yhdysvaltojen itärannikolle, ja oli yksi pahimpia luonnonkatastrofeja koskaan. Peter Bergin (Lone Survivor) ohjaama Deepwater Horizon kertoo tarinan miehistön näkökulmasta, miten asiat ajautuivat kohti tuhoa ja kuinka jotkut selvisivät hengissä.

Vielä ehdit nähdä Onnenonkijan elokuvateatterissa!

Turun seudulla kuvattu Onnenonkija-elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa 25. maaliskuuta. Romanttinen komedia lifestyle-bloggaajasta Marjasta (Minka Kuustonen) ja varakkaan suvun perijästä Olavista (Olavi Uusivirta) on kerännyt kolmen viikon aikana yli 60 000 katsojaa.

Juuso aloittaa Scenen bloggaajana!

Hei!

Minun nimeni on Juuso ja olen 23-vuotias Turussa asuva englannin kielen opiskelija. Suurin osa vapaa-ajastani sujuu kitaraa rämpytellen. Olen erityisesti kiinnostunut musiikista, kirjallisuudesta ja elokuvista. Lukioaikaisen terveystiedon kirjan mukaan olen nyt aikuisuuden siirtymäasteen viimeisellä vuodella. Ei siis enää kauaa, ennen kuin kaikesta tulee selkeää ja rauhallista. Toivon, että aikuisuuteen saapumistani säestää jonkinlainen merkkiääni, jotta tietäisin astuneeni uuteen aikaan.