Arvostelussa: Widows

Widows on Oscar-voittaja Steve McQueenin ohjaama toimintadraamaelokuva. Se perustuu samannimiseen, vuonna 1983 tehtyyn brittiläissarjaan.

Elokuva alkaa dramaattisesti kunnon toimintapläjäyksellä ja vetää katsojan heti mukaan jännittävään tunnelmaan. Alussa neljä rikollista miestä kuolee epäonnistuneessa ryöstössä, ja suremaan jäävät heidän vaimonsa. Selviää, että miehet olivat velkaa vaaleissa ehdolla olevalle, rikollista toimintaa salaa pyörittävälle Jamal Manningille (Brian Tyree Henry). Velkataakkaa aletaan periä ryöstössä kuolleen Harryn (Liam Neeson) vaimolta Veronicalta (Viola Davis). 

Veronicalle annetaan vain kuukausi maksuaikaa, muuten hänen ja muiden leskien henki on vaarassa. Sekavassa tilanteessa Veronica pitää päänsä kylmänä. Hän liittoutuu muiden leskien, Linda Perellin (Michelle Rodriguez) ja Alice Gunnerin (Elizabeth Debicki) kanssa. Heitä ryhtyy myös auttamaan Lindan lapsenvahti Belle (Cynthia Erivo). Yhdessä he päättävät ottaa kohtalon omiin käsiinsä. Kuolema ja raakuus ovat vahvasti läsnä tässä synkässä draamassa.

Elokuva sijoittuu nykypäivän Chicagoon, jonka näkyvää kahtiajakoa hyväosaisten ja vähäosaisten välillä elokuvassa myös kuvataanLeskien tarinan ohella elokuvassa seurataan vaalitaistoa. Velkoja vaativan Jatemme Manningin (mm. Get Out ja Black Panther -elokuvista tuttu Daniel Kaluuya) veli Jamal Manning on ehdolla vaaleissa. Veljekset pyörittävät yhdessä rikollista toimintaa ja haaveilevat paremmasta elämästä. Jamalia vastaan vaaleissa taistelee valta-asemassa oleva, hyväosaisesta perheestä tuleva Jack Mulligan (Colin Farrell). Mulliganilla puolestaan on omat ongelmansa painostavan isänsä kanssa.

Vaikka elokuvan tahti hidastui alun jälkeen, synkkä tunnelma ja odottamattomat juonenkäänteet kannattelivat koko elokuvan läpi. Dramaattinen, hyvin ajoitettu musiikki ylläpiti jännitystä saaden katsojan pidättämään hengitystään. Näyttelijät hoitivat roolinsa uskottavasti, varsinkin Oscar-voittaja (Fences) Viola Davis oli vakuuttava petettynä leskenä.

Elokuva on kuvaus korruptiosta, politiikasta ja ahneudesta. Samalla se kertoo tarinan päättäväisyydestä ja kohtalon ottamisesta omiin käsiin.

Ensi-ilta: 16.11.2018
Kesto: 2 t 10 min
Levittäjä: Nordisk Film
Ohjaaja: Steve McQueen
Pääosissa: Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell, Brian Tyree Henry, Daniel Kaluuya, Jacki Weaver, Carrie Coon, Robert Duvall, Liam Neeson

Elokuvan virallinen traileri

Teksti: Salla Suokko, harjoittelija, Scene ry

 
Kuva: Widows / 2018 Twentieth Century Fox FIlm Corp. All Rights Reserved.
Widows - 2018 Twentieth Century Fox FIlm Corp. All Rights Reserved.