Arvostelussa: Iron Sky The Coming Race

Timo Vuorensalon ohjaama science fiction -komedia: Iron Sky:The Coming Race sai vihdoin ensi-iltansa 16.1.2019. Elokuva on jatko-osa vuonna 2012 ilmestyneelle Iron Sky -elokuvalle, jossa natsit hyökkäsivät kuun pimeältä puolelta maahan.

Jatko-osassa eletään vuotta 2043, jolloin ihmiset ovat paenneet entiseen natsien tukikohtaan kuun pimeälle puolelle, koska maapallo on elinkelvoton ydinsodan jäljiltä. Elokuva alkaa vauhdikkaasti kun Obi (Lara Rossi), elokuvan sankari, pelastaa kuun pimeälle puolelle saapuneet ihmiset. Ihmiskunnan tulevaisuus kuussa on vaakalaudalla, joten Obi suuntaa maan ytimeen yhdessä ystävänsä Malcolmin (Kit Dale), venäläispilotti Sashan (Vladimir Burlakov) sekä Apple-brändiä uskontonaan pitävien Jobsistien kanssa. Maan ytimestä pitäisi löytyä myös elämän lähteenä tunnettu Graalin malja, mutta vastassa ovat hurjat reptiliaanit. Reptiliaanien joukkoon kuuluu maailman johtoa, kuten slaavikyykkyjä tanssiva Putin (Kari Ketonen) ja elokuvan julisteessakin komeileva dinosauruksella ratsastava Hitler (kaksoisroolissa nähtävä Udo Kier).

Ensimmäisestä Iron Sky -elokuvasta tuttuun tapaan elokuvassa piikitellään tasapuolisesti eri uskontoja ja politikkoja. Salaliittoteorioihin perustuvasta seikkailusta löytyy myös edeltäjänsä tavoin viittauksia scifi-klassikoihin.

Elokuvaa alettiin kuvaamaan Puolassa jo vuonna 2015, ja sen oli tarkoitus tulla ensi-iltaan jo vuonna 2017. Tämän vuoksi elokuva sisältää hieman vanhentuneita vitsejä ja henkilöhahmoja, kuten Sarah Palinia karrikoiva Yhdysvaltain presidentti (Stephanie Paul).

Budjettiongelmista huolimatta Suomen toistaiseksi kallein elokuva valmistui. Iron Sky: The Coming Race on jakanut mielipiteitä vahvasti. Scifi-elementtien lisäksi elokuvassa keskeistä on musta huumori, joka ei sovi kaikille. Elokuvassa nähdään omalaatuisen huumorin lisäksi upeita erikoisefektejä. Ylipäätään elokuva oli viihdyttävä ja elokuvan idea itsessään jo niin sopivan överi, että se toimii.

Myös seuraavan Iron Sky -elokuvan on tarkoitus tulla ensi-iltaan vielä tänä vuonna. The Ark - An Iron Sky Story -elokuvaa kuvattiin Kiinan lisäksi myös Turussa.

Iron Sky: The Coming Race -elokuvan virallinen traileri katsottavissa tästä.
 

Ensi-ilta: 16.1.2019
Kesto: 1 t 34 min
Levittäjä: SF Film Finland Oy
Ohjaaja: Timo Vuorensola
Pääosissa: Lara Rossi, Vladimir Burlakov, Udo Kier

 

Teksti: Salla Suokko, harjoittelija, Scene ry

Kuva: Iron Sky Universe. Pääkolmikko vasemmalla: Obi (Lara Rossi), Sasha (Vladimir Burlakov) ja Malcolm (Kit Dale). Äärimmäisenä oikealla Tom Green.

Iron_sky_coming_race